kita boleh cerita tentang banyak benda.

PERHATIAN : Penulisan aku ini menunjukkan bahawa aku
-Bukan serbanistas tipikal
-Bukan Melayu tipikal
-Bukan manusia tipikal
-Bukan orang politik tipikal
-Bukan wanita tipikal
-BUKAN seorang KOPIPES

Maka,
SIAPA MAKAN CILI, DIA RASALAH PEDASNYA (:

Wednesday, February 2, 2011

tipikal : alim

this might bring lots of negative views for those who is typical-minded.

alim... for those yang pegi masjid, solat tak tinggal, slalu baca Quran, pakai serban, jubah, purdah sume bagai...

siryesly i know what u guys would say when u see people wearing jubah putih, serban, tudung labuh and all.. " alim nihh.." yadayadayada.

yes. very typical of u.

does in any dictionary describe alim as that?

gugel la derr.. then u will know, if u are lazy enuff to seek in Longman dictionary.

oke, too late for u now.

alim is meant, lets juz conclude, a person who has lots of knowledge in Islam.

does it mention anything about clothes here? NO!


so, dont judge a person based on her/his appearance.

stupid typical educated people.

sumpah aku benci pemikiran orang yang perasan educated. yang boleh bercakap soal agama je kene pakai serban, jubah putih, tudung labuh sume bagai. hellloooo!!!

bangang ahh kamu. kalau sesuatu perkara itu betul, tak kira la sape yang berkata-kata pun. even he/she is younger than u are.

sila lah anda belajar terima hakikat dahulu. hakikat yang bila bercakap soal agama, bukan untuk mereka yang bergelar ustaz atau pak haji sahaja. ada yang kelayakan seperti itu tp mereka adalah golongan yang low profile, tak perlu panggilan sebegitu untuk menunjukkan mereka ade pengetahuan.

BTW, i AM like to use English language sometimes. please bother yourself in anything else other than my chosen language.


TYPICAL ENOUGH? Yes for me.

3 comments:

Hakimi said...

kenal ustaz aiza budin? ketua CTU uitm pahang? dia tak pakai kopiah pun, haha. he got a same thinking with you ;)

mogobja said...

good one :)

it's my view of life. said...

hehe. stil hav lots to say.