kita boleh cerita tentang banyak benda.

PERHATIAN : Penulisan aku ini menunjukkan bahawa aku
-Bukan serbanistas tipikal
-Bukan Melayu tipikal
-Bukan manusia tipikal
-Bukan orang politik tipikal
-Bukan wanita tipikal
-BUKAN seorang KOPIPES

Maka,
SIAPA MAKAN CILI, DIA RASALAH PEDASNYA (:

Wednesday, October 26, 2011

How Couples Are Made For Each Other.

Couples are made for each other when they complete each other. Kerana korang akan faham apa itu sayang tanpa korang sedar dan merasakan sayang itu tanpa korang mengertinya.Sebab bila kita sayang seseorang itu, kita terima dia bukan kerana kebaikannya saja tapi jugak kerana kelemahannya. You don't know love until you have finally feel it.

Mungkin. Ni cume pendapat aku je. Apa yang aku faham dan alami dan perhati :1. Kalau kau jenis yang kurang sabar, pasangan kau mesti seorang yang sangat memahami tapi dalam masa yang sama boleh buat kau jadi penyabar secara tiba-tiba.

2. Kalau kau ni seorang yang peramah dan periang, pasangan kau musti biase-biase je, tak banyak cakap sangat. Tapi dalam masa yang sama, dia akan belajar untuk ramah dengan orang.

3. Kau seorang yang manja dan cengeng akan dapat pasangan yang agak hati kering sebab dengan dia, kau akan belajar jadi tabah dan cekal.

4. Jika kau seorang yang keras kepala dan degil, hati kau mungkin akan terikat dengan seseorang yang kuat kesabarannya dan tenang pemikirannya sebab dengan dia, kau akan mula buka hati, buka minda dan belajar menerima orang lain.

5. Kalau kau ni seorang yang kuat semangat dan berani, kau mungkin akan dipertemukan dengan pasangan yang akan sering menduga hati kau sebab dengan dia, baru kau sedar diri ini tak sepanjang masa kuat.6. Kau seorang yang dingin dan bersendirian, akan seringkali menemui pasangan yang ada ramai kawan dan senang didampingi sebab kau akhirnya akan menyedari bahawa kita ni bukan nak hidup sorang-sorang.

7. Kalau kau seorang yang sukakan kecantikan dan harta, mungkin nanti tiba masanya dijodohkan dengan orang yang low-profile dan tegas, sebab dengan dia kau akan belajar menghargai diri dan menerima yang lain seadanya.

8. Bila kau jenis yang cerewet dan suka mengarah, kau akan dapat pasangan yang bijak sebab dia akan mengajar kau untuk berfikir panjang sebelum membuat apa-apa keputusan dan menjadi lebih consider tentang perasaan orang lain.

9. Andai kau memang seorang yang emosional dan sensitif, maka pasangan buat kau adalah si dia yang tak romantik sebab dengan dia kau akan belajar menjadi seorang yang mudah bertenang dan cekal hatinya kerana si dia takkan ikut apa yang kau nak.

10. Kalau kau seorang yang ego, kau akan belajar merendahkan ego kau bila hati kau mula menyayangi seseorang yang penyabar dan dalam masa yang sama, tegas pendiriannya.

Mungkin. Mana satukah kau dan dia?

Ingat. Menerima kelemahan orang lain adalah kasih sayang paling suci sebab kau jujur pada diri kau sendiri untuk menyayanginya. Kau sayang dia bukan kerana kebaikannya yang akan memberi kau kesenangan.Sebab bila kau terima kelemahan dia, kau dah bersedia untuk melalui waktu susah dan pahit dengannya tanpa kau sedar. Itulah epik cinta sebenar. Tak perlu jadi seperti Romeo&Juliet, Seth Tan&Nora Elena, atau kisah cinta drama Korea untuk merasa bahagianya hubungan cinta.

Terima seadenye dan koranglah Couple That Is Made for Each Other :)

No comments: